2 november 2008
15:00

HF Linköping

Referat: Eksjö HC - HF Linköping

Det märktes inte så tydligt att det var toppen mot botten i dagens match i Storegårdshallen. Eksjö spelade stundtals riktigt bra och tryckte tillbaka HF Linköping. Dock kunde bortalaget vinna matchen med 4-0 efter två mål i öppen bur.

Jämnt och tätt i första perioden
Båda lagen startade matchen bra och delade jämnt på målchanserna. HF Linköping var dock det lag som drog på sig utvisningarna. Trots åtta minuter med en man mer på banan för Eksjö lyckades man inte få in pucken. Spelet var bra men de riktigt heta målchanserna uteblev. Istället kan bortalaget ta ledningen genom en omtalad situation där Simon Samuelsson blir neddragen då han inte har pucken. Detta utnyttjar Linköping på bästa sätt och gör 0-1 genom Joel Nystrand. Uret stod på 18.45 och det var det sista som hände i den första perioden.

Fortsatt ineffektivt hemmalag
Andra perioden har varit Eksjös stora fall denna säsongen men idag var det slut på det. För en gångs skull behöll man farten från den första perioden och spelade runt pucken. Man fick många chanser i Power Play men i den spelformen fungerade det inte alls. HF Linköping ökar sedan på ledningen till 0-2 på ett friläge efter slarv runt blålinjen. Frustrationen utbröt hos Eksjö spelarna efter att man tidigare haft mängder med chanser att istället kvittera på.

Målchanserna uteblev i slutet
I en desperat jakt på ett reduceringsmål ville målskyttet inte lossna för Eksjö idag. Tredje perioden blev ganska händelsefattig ända tills HF Linköping definitivt avgjorde matchen genom att skicka pucken över hela banan och in i öppet mål. Med 30 sekunder kvar gör EHC ett nytt försök att få in en puck men med två sekunder kvar kommer 4-0 genom Petter Hjärtström.

Summering
Trots 23-41 i skott så var inte serieledarna alls mycket bättre än Eksjö. Dock finns skillnaden att dom kan göra mål, det kan verkligen inte EHC. Men 0-4 mot HF Linköping är ett godkänt resultat om man ser till tabellläget. Christopher Kosel gör en stormatch återigen och även Simon Samuelsson spelar säkert och enkelt. Nya tag tills nästa helg då vi reser till Norrahammar för match mot HC Dalen som idag slog Mjölby HC borta med 3-0.

Eksjö HC - HF Linköping 0 - 4 (0-1, 0-1, 0-2)